29 Mayıs 2013 Çarşamba

EN BÜYÜK SERMAYEMİZ

Antalyasporda 5 senelik bir süreç son buluyor. Bu süreçe her kesimin farklı baktığını düşünüyorum. Tararaftar grupları açısından fetret devri. Sıradan taraftar veya seyirci için ekonomik düzlüğe çıktığımız bir dönem. Ama bir noktada herkez hemfikirdir oda altyapı.
Alt yaş gruplarından gelen başarı haberleri scout ekibinin başarılı oyuncu keşifleri bedelsiz alınan oyuncular bunlar herkezin taktir ettiği konular. Bu sebepaeden dolayı bence altyapı yada özkaynak düzeni elimizdeki en önemli sermaye. Doğru kullanıldığı vakit tarih yazabilecek seviyelere çıkıldığını düşünüyorum. Ve yanlış ellere düşerse çok yazık olacak. Özellikle başkanın istifası Şifonun istifası bunlar güzel haberlerdi ama bu yapıyı geldiği andan itibaren antalyaspora kazandırmaya başlayan Sedat Karabük ayrılacak olanlardan biri olarak adı geçmesi nedeniyle orda dur bakalım o kadar da uzun boylu olmamalı dedim kendi kendime.
Bütün saçmalıkların yanında parıl parıl parlayan bir altyapı gelişiyor. Bu konuda hassasiyetimin sebebi geçmişte yaşanan olumsuz örnekler. Nitekim futbol akademisi ile meşhur Bucasporun başına gelenler hala aklımda. Neydi bunlar takım süper lige çıkmış başa Bülent Uygun gelmiş saçma sapan transferlerle klüp büyük borçların altına girmiş şampiyon kadro dağıtılmış hani gençliğe hitabede derya bütün tershanelerine girilmiş bütün orduları dağıtılmış diye neredeyse durum bu idi işin ironik tarafı ise bunu yapan bülent uygunun sivasspordaki başarısının altında da takımı altyapıyı tanıması yatıyordu doğal olarak hüsran tabi. Bucaspor yeni yeni kendine gelmekte.
Konyasporda ise bunun tersini görüyoruz. Saçma sapan idare edilen takım borçtan kıvranan transfer yasağı gelmiş olmasına rağmen herkezin düştüğü 1.ligden daha da aşşağılara patır kütür düşecek gibi görünüyordu. Fakat Osman Özdemir'in başa geçmesiyle toparlanıyor bütün olumsuzluklara rağmen takımı play off potasına sokuyordu netekim belki o sene çıkamadılar ama bu sene başardılar ve bu başarıda kuşkusuz en önemi paylardan biri kuşkusuz altyapıdan yetişen bir antalyalı olan Selim Ay'a ait bkz http://www.tribundergi.com/haber/konyaspor-un-basarisi
Bu yazdıklarım belki şuanki konumumuz nedeniyle küçümsenebilir ama her halukarda dersler çıkartılması gereken ibretlik olaylardır. Gündemdeki konu ve isimler çok farklı başa geçmesi istenen isimler Ertuğrul Sağlam Mustafa Denizli Tolunay Kafkas Samet Aybaba. Bu isimlere karşı değilim ama hadi bülentle anlaştılar ne yapacağız. Listeye baktığımız zaman Samet Sybaba hariç herkezin saygı duyacağı isimler. Ama yinede bazı kırmızı çizgilerimiz olmalı kesinlikle ve kesinlikle Sedat Karabük ve ekibi görevde kalmalı hatta daha ileri giderek bence takımın başına geçmeli ayık olmalıyız öyle saçma sapan bonservis parası ödememize de gerek yok herkezin gelmek için can attığı bir şehir olmamızı iyi bir koz olarak kullanmalıyız. İngilizlerin bir sözü aklıma geliyor eldeki 1 kuş ağaçtaki 2 kuştan iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder